Izvor:
07.11.2016 u 00:26
0

Masakr enormnih razmera: Bombaši samoubice lišili života najmanje 26 ljudi! (foto)

Broj poginulih u samoubilačkim bombaškim napadima u iračkim gradovima Tikrit i Samara porastao je na najmanje 26, a odgovornost za te napada preuzela je Islamska država, prenose danas agencije. Više od 50 osoba ranjeno je u napadima, navodi AFP.

Portparol provincije Salahudin Ali al-Hamdani rekao je da je 11 osoba stradalo u Samari, gde se napadač razneo među šiitskim hodočasnicima nakon što je aktivirao parkirani automobil-bombu, prenosi AP.

Rojters navodi, pozivajući se na novinsku agenciju ISNA, da je u Samari poginulo 10 Iranaca.

Najmanje 15 osoba je poginulo u napadu u Tikritu, kada se bombaš samoubica zaleteo vozilom, prepunim eksploziva, u kontrolni punkt ispred tog grada, ističe AFP.

Islamska država je u saopštenju preuzela odgovornost za napade, ali je navela da je bilo tri samoubilačka napada, od kojih su se dva dogodila u Samari, a jedan u Tikritu.

Neimenovani potpukovnik policije je takođe potvrdio da je još jedan bombaš izvršio napad na parkingu u Samari, ali AFP ističe da su drugi neimenovni izvori pominjali samo jedan napad u tom gradu.

Napadi su se dogodili u vreme kada irački vojnici i bezbednosne snage, uz podršku međunardone koalicije predvođenje SAD, nastoje da isteraju pripadnike Islamske države iz severnog grada Mosula, koji je pod kontrolom džihadista u poslednje dve godine.

Blic.rs
Foto: Twitter / Irai day

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter