Izvor:
12.11.2019 u 13:27
0

METE ISLAMSKIH DŽIHADISTA: Izraelska vojska izvela VADUŠNE NAPADE u Gazi! (FOTO)

Izraelska vojska saopštila je da je izvela vazdušne napade u Gazi i da su se na udaru našle mete islamskih džihadista.

U udarima je pogođen kamp za obuku i podzemi objekat koji je služio za proizvodnju i skladištenje oružja, navela je izraelska vojska.

Ministarstvo zdravlja Gaze je navelo da je u udarima poginuo 25-godišnji Palestinac, a AP prenosi da za sada nije jasno da li je reč o ekstremisti.

U današnjim sukobima, koji su izbili nakon što je Izrael ubio komandanta islamskih džihadista u Pojasu Gaze, kao i njegovu ženu, poginulo je četvoro Palestinaca.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je ranije danas da borbe sa palestinskim ekstremistima islamskog džihada, koje su izbile nakon što je Izrael ubio njihovog vrhovnog komandanta u Pojasu Gaze, mogu biti dugotrajne.

– Izrael nije zainteresovan za eskalaciju, ali učinićemo sve što je potrebno da se zaštitimo – rekao je Netanjahu novinarima u vojnom štabu, preneli su mediji.

– Ovo bi moglo potrajati. Potrebna je izdržljivost i hladnokrvnost – rekao je Netanjahu.

Izrael je pred zoru ubio vrhovnog komandanta palestinske militantne grupe, koju podržava Iran u napadu izvedenom jutros u Pojasu Gaze, na šta su ekstremisti odgovorili gađajući raketama izraelske gradove, uključujući i Tel Aviv.

Izraelska vojska saopštila je da je u vazdušnom napadu ubila komandanta ekstremističke grupe Islamik Džihad Abu el Atu u njegovoj kući u pojasu Gaze, što je ta grupa i potvrdila.

Sirijski mediji preneli su i da je Izrael gađao stambenu zgradu u Damasku u kojoj živi drugi komandant Islamik Džihada Akram Ekl Adžuri i da su tom prilikom poginule dve osobe, ali još nije jasno da li je među stradalima i jedan od njegovih sinova.

Zbog tih napada palestinski Hamas je obećao da će se osvetiti.

Izvor. Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter