Izvor:
15.11.2019 u 09:32
0

FEJSBUK GA KOŠTAO SLOBODE: Vijatnamac dobio 11 godina zatvora!

Sud u Vijetnamu osudio je danas jednog nastavnika muzike na 11 godina zatvora zbog serije postova na Fejsbuku koji su, prema tvrdnjama vlasti, bili protiv države.

Ngujen Nang Tinh (43) je optužen da je "proizvodio i širio anti-državne informacije i materijale", na jednodnevnom suđenju u provinciji Nghe An, rekao je njegov advokat i dodao da će on provesti pet godina u kućnom pritvoru nakon izdržavanja zatvorske kazne.

Prema rečima advokata, Tinh je odbacio optužbe rekavši da sporni Fejsbuk nalog nije njegov.

Tužilaštvo nije odustalo od tvrdnje da su korisnik Fejsbuka po imenu Ngujen Nang Tinh i moj klijent ista osoba – dodao je advokat.

Tinh je, prema saopštenju policije, uhapšen u maju nakon što je otkriveno da piše i deli anti-državne postove na Fejsbuku, prenosi Rojters.

Prošlog meseca, 54-godišnji arhitekta je osuđen na 12 meseci zatvora zbog optužbi da je delio anti-vladine postove na Fejsbuku.

Ta društvena mreža se široko koristi u Vijetnamu, kako za elektronsku trgovinu, tako i za izražavanje neslaganja sa vlašsću.

U januaru, Hanoj je optužio Fejsbuk da krši zakon tako što dozvoljava korisnicima da postavljaju anti-državne komentare.

Ta društvena mreža je u maju saopštila da je povećala broj sadržaja kojima je smanjila pristup iz Vijatnama za više od 500 odsto u drugoj polovini 2018. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter