Izvor:
19.11.2019 u 14:14
0

ŠEST DRŽAVA EU PISALO BRISELU Spremni smo, Zapadnom Balkanu treba pomoć

Austrija, Italija, Slovenija, Slovačka, Češka i Poljska dostavile su Evropskoj komisiji pismo u kome izražavaju svoju spremnost da se angažuju na poboljašnju procesa pristupanja Zapadnog Balkna EU.

– Radićemo na tome ukoliko se obezbedi efikasan rad, cilja na jasne rezultate i ukoliko se obezbedi da se konsenzus unutar EU za otvaranje pristupnih pregovora Albanije i Severne Makedonije u martu 2020. godine – navodi se u pismu.

Ministri spoljnih poslova šest zemlja EU ocenjuju u pismu predsedniku EK Žanu Klodu Junkeru da je trenutni proces pristupanja Zapadnog Balkna ”usporen i neravnomeran”.

Pozvaju Evropsku komisiju da do januara 2020. godine predstavi konkretne predloge kako poboljšati efektivnost pristupnog procesa kao instrumenta za podršku refomama i integracijama Zapadnog Balkna. Ministri šest zemalja kostatuju da konsolidacija Evrope ne može biti završena bez Zapadnog Balkna, a da je evropska perspektiva ”izvor motivacije” za reforme u zemljama regiona.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter