Izvor:
21.11.2019 u 15:08
0

GUŽVA U SVEMIRU: Rusija pažljivo prati aktivnosti NATO u kosmosu!

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da će Rusija pažljivo pratiti aktivnosti NATO u svemiru i pozvala članice Alijanse da podrže napore Moskve da se spreči trka u naoružavanju u kosmosu.

NATO je prethodno objavio da širi svoje delovanje i na svemir, petu operativnu zonu, nakon kopna, mora, vazduha i odnedavno kibernetičkog prostora.

Takve izjave izazivaju zabrinutost. Vojno planiranje Alijanse ima za cilj postizanje nadmoći u svim sredinama sa svim posledicama koje odatle proizilaze, kao što su militarizacija i eskalacija tenzija – rekla je Zaharova.

Moskva će, kako je dodala pažljivo pratiti kako i na koji način će se ostvarivati uveravanja generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da nije namera da se raspoređuje oružje u kosmos.

Polazimo od pretpostavke da pretvaranje kosmosa u poprište vojnog sukoba ne bi bilo u interesu bezbednosti nijedne zemlje u svetu, pa ni članica NATO. –

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/maria zakharova

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter