Izvor:
09.11.2016 u 15:06
0

Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama: Donald Tramp na korak od velike pobede i ulaska u Belu kuću!

Kandidat Republikanske stranke Donald J. Tramp nalazi se na korak od ulaska u Belu kuću! On u ovom trenutku ima 268 elektorskih koledž poena, a za konačan trijumf su mu potrebna još samo dva elektorska poena, pa je samo pitanje vremena kada će se dogoditi.

Njegov glavni protivkandidat Hilari Klinton ima trenutno samo 215 elektorskih koledž poena i njene šanse da stigne do potrebnih 270 mere se promilima. Kandidatkinja Demokratske stranke je oko 8:30 po srpskom vremenu pozvala telefonom Donalda Trampa i čestitala mu na izvesnoj pobedi.

Iako su i američki mediji i skoro sve ankete, kao i uostalom vodeće svetske kladionice, davale uoči izbora predsnost Hilari Klinton, desilo se blago iznendađenje pa će Donald Tramp postati 45.-ti po redu predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Tramp se upravo uživo obraća iz štaba Republikanske stranke medijima i okupljenim simpatizerima. U emotivnom i za Amerikance tradicionalnom patriotskom govoru, on se zahvalio svojim glasačima, kao i članovima porodice. Obećao je da će učini sve da Ameriku učini još boljjom zemljom. Kako to u SAD biva, sa njime su i njegova deca.

Happy Tv
Foto: Twitter / CNN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter