Izvor:
06.12.2019 u 08:24
0

ŽENE, OPREZ! MANIJACI U TAKSIJU Pogledajte koliko je žena seksualno zlostavljano u taksiju

Kompanija za prevoz putnika Uber saopštila je da je primila više od 3.000 prijava za seksualni napad, uključujući silovanje, u SAD tokom 2018. godine, kada su njeni vozači obavili oko 1,3 milijardi vožnji.

Uber je naveo da te brojke za prošlu godinu pokazuju pad stope incidenata za 16 posto u odnosu na 2017. godinu u pet najozbiljnijih kategorija prijavljenih seksualnih napada.

Kompanija navodi i da je 99,9 odsto svih vožnji u 2017. i 2018. kojih je bilo 2,3 milijardi, završeno bez ikakvih bezbednosnih incidenata, prenosi Rojters.

Kompanija takođe tvrdi da navodi o napadima na putnike prevideli rizike za vozače, odnosno da su u polovini slučajeva seksualnih napada odgovorni vozači.

Uber je objavio izveštaj pod velikim pritiskom regulatora u mnogim gradovima, uključujući London, koji je nedavno ukinuo licencu toj firmi za prevoz putnika zbog propusta po pitanju bezbednosti.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter