Izvor:
07.12.2019 u 10:24
0

RUSKI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA U POSETI VAŠINGTONU SLEDEĆE NEDELJE: Pompeo će u utorak ugostiti Lavrova!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posetiće Vašington sledeće nedelje da bi se sastao sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, saopštili su američki zvaničnici.

Pompeo će u utorak ugostiti Lavrova, a očekuje se da će nakon razgovora slediti zajednička konferencija za novinare, saopštila su dva neimenovana zvaničnika.

Nije poznato da li je Lavrov tokom putovanja planirao druge sastanke, o kojima se u četvrtak prvi put nagađalo u ruskim medijima. Zvaničnici su želeli da ostanu anonimni jer nisu ovlašćeni da javno govore o planiranom sastanku.

Izvori navode da će Pompeo i Lavrov razgovarati o kontroli naoružanja, situaciji u Ukrajini i Siriji i drugim pitanjima koja se odnose na napete odnose Sjedinjenih Država i Rusije.

Poseta će verovatno biti pomračena postupkom za opoziv predsednika Donalda Trampa u vezi sa Ukrajinom, kao i objavljivanjem izveštaja generalnog inspektora Ministarstva pravosuđa o istrazi o ruskom mešanju u predsedničke izbore 2016. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter