Izvor:
08.12.2019 u 07:43
0

DVE GRUPE HAKERA: Rusi umešani u sajber napade na Makronov tim!

Dve grupe hakera povezane s ruskim obaveštajnim službama bile su umešane u hakerske napade na tim iz predizborne kampanje francuskog predsednika Emanuela Makrona tokom predsedničkih izbora 2017, piše pariski "Mond".

Afera hakerskih napada na Makronov tim tokom predizborne kampanje, u Francuskoj poznatija i kao "Makronliks" dovela je do toga da u javnost ispliva sadržina više elektronskih poruka Makrona neposredno pred drugi krug predsedničkih izbora.

Pariski list piše da je imao uvid u izveštaj specijalnih istražitelja Gugla za hakerske napade, kao i u istragu kompanije specijalizovane za sajbernapade "Fajer aj" (FireEye).

Stručnjaci Gugla i kompanije "Fajer aj" su zaključili da su u hakerskom napadu koordinisano učestvovale dve grupe hakera povezane s ruskom državom.

"Mond" piše da se u dokumentima u koje je imao uvid navodi da je hakerski napad imao za cilj da "destabilizuje predsedničke izbore" 2017. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Bloomberg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter