Izvor:
09.12.2019 u 19:15
0

BOREL I STOLTENBERG: EU i NATO jačaju saradnju!

Šef diplomatije EU Žosep Borel i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg potvrdili su danas nastavak partnerstva i saradnje Alijanse i Unije na pitanjima od zajedničkog interesa i bezbednosti.

NATO je najjača vojna Alijansa na svetu i ostaće zajednički imentelj i osnova za evropsku odbranu – izjavio je Žosep Borel.

Borel je na svom prvom sastanku u svojstvu šefa EU diplomatije sa generalnim sekretarom NATO naglasio da dve strane nastavljaju da jačaju saradnju.

Izgradanja zajedničke evropske odbrane nije alternativa, već doprinos odnosima NATO i EU – izjavio je Borel.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poželeo je dobrodošlicu Borelu na novu funkciju i najavio da će nastaviti da radi na politici koja podrazumeva međusobno ”dopunjavanje, a ne takmičenje” NATO i EU.

Bezbednosni izazovi sa kojima se suočavamo suviše su kompleksni za bilo koju naciju pojedinačno. Ni NATO ni EU nemaju sve potrebne instrumente neophodne za bezbenost naših naroda. Jedino radeći zajedno možemo mnogo da postignemo – kaže Stoltenberg.

Stoltenberg je poručio da su NATO saveznici na samitu u Londonu ocenila da Alijansa i Unija imaju izuzetnu saradnju posebno u oblasti migravione i izbegliče krize, poboljšanja volje mobilnosti i borbre protiv sajber i hibridnih pretnji.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/jensstoltenberg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter