Izvor:
10.12.2019 u 09:01
0

DRAMA NA ČILENASKOM NEBU: Vojni avion sa 38 osoba nestao s radara!

Vazduhoplovne snage Čilea izgubile su radio kontakt sa vojnim teretnim avionom u kom se nalazi 38 osoba.

Avion se uputio u bazu na Antarktiku, kontakt je izgubljen sat vremena po poletanju, a vlasti su nekoliko sati kasnije saopštile da nisu optimistične.

Vojska je ranije saopštila da je pokrenula akciju potrage i spasavanja.

U pitanju je avion "C-130 Herkules" u kom je bilo 17 članova posade i 21 putnik, među kojima troje civila.

Avion je poleteo iz Punta Arenasa u ponedeljak u 16.55 sati po lokalnom vremenu, a kontakt je izgubljen nešto posle 18 sati.

General vazduhoplovnih snaga Eduardo Moskeira je za lokalne medije rekao da avion nije uputio poziv za pomoć, navodi BBC.

Moskeira je rekao da se avion nalazio na pola puta do baze na Antarktirku kada je izgubljena veza, kao i da je njime upravljao izuzetno iskusan pilot.

Predsednik Čilea Sebastijan Pinjera je na Tviteru objavio da sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova u štabu vazduhoplovnih snaga prati situaciju, prenosi AP.

Vazduhoplovne snage su objavile da sa avionom nisu imale kontakt više od sedam sati i da je verovatno da je letelica ostala bez goriva.

U saopštenju su naveli da "nastavljaju potragu u oblasti gde je kontakt sa letelicom prekinut sa ciljem spasavanja eventualno preživelih".

Navodi se i da su vremenski uslovi bili povoljni.

U avionu se nalazilo osoblje koje je trebalo da pregleda plutajući naftovod kojim se snabdeva antarktička baza.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter