Izvor:
12.11.2016 u 17:03
0

Iako još uvek nije stupio na funkciju, Donald Tramp je aktivan: Koje svetske lidere je budući šef SAD do sada zvao telefonom i zašto?

Novi predsednik SAD Donald Tramp je od pobede na izborima u protekla dva dana obavio telefonske razgovore sa liderima deset zemalja – Irske, Turske, Indije, Japana, Meksika, Egipta, Izraela, Australije, Nemačke i Južne Koreje. To je za Vašington post potvrdila Trampova portparolka Houp Hiks.

Ako je suditi po onom što se dešava nakon što je pobedio, čini se da će Tramp promeniti mnogo toga u odnosu na ono što je pričao tokom kampanje u kojoj je uvredio mnoge države.

Iako su teme poziva ostale tajna, analitičari navode kako je Tramp nazvao lidere gore spomenutih država kako bi ublažio štetu i lošu reputaciju koju je izazvao tokom kampanje.

Podseća se da je Tramp tokom kampanje najavljivao kako će Japan i Južnu Koreju napustiti američka vojska, ako im ove dve države ne plate, Meksiku je zapretio dizanjem zida na granici, kancelarku Angelu Merkel je optužio da je upropastila Nemačku, muslimanima je najavio zabranu ulaska u SAD.

RTS
Foto: RT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter