Izvor:
13.12.2019 u 16:21
0

DŽONSON U PARLAMENTU Britanci, ujedinimo se

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je danas naciju na jedinstvo u prevazilaženju podela oko Bregzita, koje su, kako je ocenio, razdvojile zemlju.

Pozivam sve da dopuste da počne isceljenje, rekao je Džonson ispred svoje kancelarije u Dauning stritu, a nakon pobede na jučerašnjim parlamentarnim izborima, preneo je Rojters.

– Ujedinićemo se i izravnati … okupljajući sve iz neverovatne Velike Britanije – Englesku, Škotsku, Vels, Severnu Irsku zajedno, vodeći nas napred, oslobađanjem potencijala cele zemlje – rekao je Džonson.

On je rekao da želi da razgovara i sa onima koji nisu glasali za njih ili za njega i koji su želeli i možda još žele da ostanu u EU.

– Želim da znate da mi u ovoj konzervativnoj vladi jedne nacije nikada nećemo zanemariti vaša dobra i pozitivna osećanja topline i saosećanja sa evropskim narodima – istakao je Džonson.

On je dodao da želi novo partnerstvo sa EU, preneo je "Gardijan"

Džonson je naveo da je glavni prioritet Britanca da se pre svega fokusiraju na zdravstvo.

– Dobijanje novčanog podsticaja i više medicinskih sestara i bolnica je prioritet – rekao je Džonson i dodao da želi da ljudi mogu da se bave svojim poslom znajući da vlada radi na postizanju ekonomskog rasta.

Britanski premijer je rekao i da je bio u kraljevskoj palati, da će formirati novu vladu i da će u ponedeljak biti konstituisan i novi parlament.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter