Izvor:
16.11.2016 u 15:00
0

U tri odvojene akcije: Zaplenjeno ćak 3,6 tona kokaina, uhapšeno deset osoba!

Ukupno 3,6 tona kokaina je zaplenjeno, a desetoro ljudi je uhapšeno u tri operacije Kolumbiji koja je vodeći svetski proizvođač te droge, saopštile su vlasti.

U jednoj akciji 1,5 tona kokaina je zaplenjeno na farmi na granici s Ekvadorom, na obali Tihog okeana. Droga je pripadala bandi "Empresa", a nađeni su i radio-uređaji, puška, ručne bombe i – minobacač.

Druga operacija, sprovedena je u istoj oblasti uz podršku Ratne mornarice. Nađeno je pola tone kokaina u gliseru. Droga je bila namenjena SAD gde bi stigla preko Gvatemale, Kostarike i Salvadora. Uhapšena su dva Ekvadorca i jedan Kolumbijac.

U trećoj akciji zaplenjeno je 1,6 tona kokaina kraj granice s Panamom, na presretnutom brodu. Uhapšena je sedmočlana posada čija nacionalnost nije navedena.

Kolumbija je sa 96.000 hektara plantaža najveći svetski proizvođač biljke koke iz čijeg lišća se dobija kokain. Kolumbija je takođe i najveći proizvođač te droge – sa 646 tona 2015. godine, prema podacima UN.

Više od 300 tona kokaina, što je rekordna količina, vrednosti devet milijardi dolara, ove godine je zaplenjeno u Kolumbiji, dok je 2015. godine zaplenjeno 219 tona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

B92
Foto: Twitter/CBP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter