Izvor:
11.05.2016 u 02:18
0

NEMAČKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Austrijski scenario čeka Nemačku

Ostavka austrijskog kancelara Vernera Fajmana je proistekla iz okolnosti kakve su vidljive i u Nemačkoj, piše nemačka štampa, a prenosi "Dojče vele".

Berlinski "Tagešspigel" navodi da je "u Austriji široko rasprostranjen osećaj da oni gore ionako rade šta hoće, ili ne čine ništa – bez obzira na to ko je izabran".

"I zbog toga je Fajman zbrisan sa političke scene. Nemačka nije stigla baš dotle. Ali, ono što Alternativu za Nemačku (AfD) u Nemačkoj čini jakom, isto je ono što odlikuje i austrijsku Slobodarsku stranku", ocenjuje ovaj list.

"Algemajne cajtung" iz Majnca piše da "u Austriji možemo posmatrati ono što će se u Nemačkoj desiti za nekoliko godina ukoliko se na čelu AfD pojavi ličnost sa harizmom kakvu je imao Jerg Hajder".

"Oni koji u Nemačkoj ne žele takav razvoj događaja, morali bi da etabliranim strankama jasno stave do znanja da je krajnje vreme da postanu ubedljive u traženju rešenja za probleme“, stoji u tekstu.

"Ajzenaher prese" smatra da je "Austrija učinila Evropi medveđu uslugu". "Fajmanova ostavka je sada poruka ostatku kontinenta – pa i Berlinu", ocenjuje ovaj dnevnik iz Ajzenaha.

"Sarbriker cajtung" ocenjuje da "Nemci sada nemaju nikakvog razloga da se raduju – sve je jače osećanje da ovo što se desilo u Austriji sada čeka i Nemačku".

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/FCBayernEN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter