Izvor:
11.05.2016 u 17:11
0

KAMERON OSUO PO NIGERIJI I AVGANISTANU: Zaboravio na uključen mikrofon

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron je po ko zna koji put dopustio diplomatski skandal, izjavivši pri uključenom mikrofonu da su "Nigerija i Afganistan verovatno dve najviše korumpirane zemlje u svetu".

Predsednik Nigerije Muhamed Buhari je ranije izjavio da je duboko šokiran izjavom britanskog premijera. U ambasadi Avganistana u Londonu su reči Kamerona nazvali nepravednim.

Prema rejtingu korupcije zemalja, koji sastavlja Transparency International, Avganistan se nalazi na trećem mestu od pozadi i ima 166. poziciju. Za njim su Somali i Severna Koreja. Nigerija zauzima 136. mesto.

Kameron se ne nalazi prvi put u centru skandala zbog sličnih izjava. Septembra prošle godine, premijer je, misleći da je mikrofon isključen, izjavio da stanovnici grofovije Jorkšir "ne samo da mrze sve ljude okolo, već se i međusobno mrze". Kasnije je rekao da je to bila šala, pokušavajući da opravda svoje ponašanje.

HappyTV.rs
Foto: twitter.com/David_Cameron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter