Izvor:
26.04.2016 u 03:45
0

TRAGEDIJA: Otrovali se bombonama

Najmanje 23 osobe su stradale, a na desetine je hospitalizovano zbog trovanja bombonama u Pakistanu, za koje policija sumnja da sadrže pesticide.

Stanovnik oblasti Karor u provinciji Pendžab Umar Hajat, kupio je slatkiše 17. aprila kako bi častio svoju porodicu i prijatelje povodom rođenja unuka. Ipak, proslava se pretvorila u katastrofu kada je desetoro ljudi preminulo usled trovanja.

U policijskom izveštaju stoji da je od bombona preminuo i otac novorođenčeta kao i sedmoro bliskih rođaka.

– Broj preminulih od otrovnih slatkiša trenutno iznosi 23, a 52 osobe su još u kritičnom stanju – potvrdili su policijski zvaničnici.

Takođe, potvrdili su i da su tri osobe, dva brata koji su vlasnici radionice za proizvodnju slatkiša i jedan njihov radnik uhapšeni jer se sumnja da su slučajno stavili pesticide u smesu.

– U blizini radionice je prodavnica pesticida koja se renovira. Vlasnik prodavnice je zamolio komšije da mu pričuvaju zalihe pesticida u njihovoj radionici i verovatno je upotrebio prašak iz vrećice u pripremanju smese – rekao je zvaničnik.

Pakistan ima izuzetno niske standarde u bezbednosti hrane, a zakonom propisane higijenske norme se retko sprovode.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter