Izvor:
29.11.2016 u 21:31
0

RAZBIJEN LANAC ŠVERCA I PRANJA NOVCA: Zaplenjeni milioni keša, kilogrami zlata, kokaina, oružje…

U okviru akcije razbijanja međunarodnog lanca za šverc droga i pranje novca, koji je delovao između Maroka i Evrope, uhapšeno je 36 osoba, a zaplenjeno 5,5 miliona evra u kešu, saopštio je danas Evropol.

Pored novca, dodaje se u saopštenju, zaplenjeno je zlato u vrednosti od 800.000 evra, 20 kilograma kokaina i tri polu-atomatske puške, preneo je AP.

U prošlonedeljnim racijama, u kojima je bilo uključeno 450 policajaca širom Francuske, Belgije i Holandije, policija je došla do dokaza i uhapsila osumnjičene.

Evropol je saopštio da je kriminalna banda koristila automobile da prebaci novac, zarađen od prodaje droge u Francuskoj, u Belgiju i Holandiju.

Kako se navodi, više od milion evra je prebacivano svakog meseca.

Novac je poslat u Maroko preko Bliskog Istoka korišćenjem "neregulisanih finansijskih kanala".

Belgijski zvaničnici saopštili su da je novac od droge u vrednosti od do 400 miliona evra prebacivan između gradova.

Iz kancelarije briselskog tužioca navodi se da su velike količine novca poslate preko Dubaija, a pranje su vršile kompanije-paravani u Kazablanci.

U 11 policijskih racija samo u Belgiji, u koje je bilo uključeno skoro 100 policajaca, zaplenjeno je skoro tri miliona evra, sedam vozila, 78 delova kompjuterske opreme i dva komada vatrenog oružja, a uhapšeno sedam osoba.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter