Izvor:
30.11.2016 u 15:20
0

UHAPŠEN NEMAČKI OBAVEŠTAJAC: Odavao državne tajne Islamskoj Državi!

Nemac (51), zaposlen u obaveštajnoj službi te zemlje uhapšen je u Dizeldorfu zbog navodnog otkrivanja državnih informacija islamsko – ekstremističkom sajtu, prenose agencije.

Kako se navodi, nemačka unutrašnja obaveštajna agencija (BfV) otkrila je pre četiri nedelje aktivnosti zaposlenog, kada je pokušao da se domogne veoma "osetljivih" informacija koristeći lažno ime u praveći komentare "u duhu" islamskih ekstremista.

BfV nije odmah odgovorila na mejl, jer nije bilo dokaza da agenciji ili zaposlenima preti opasnost, a nije ni precizirala šta je tačno uhapšeni radio u agenciji, niti od kada radi u njoj.

– On je optužen za pravljenje islamističkih komentara na internetu koristeći lažno ime i zbog otkrivanja agencijskih podataka na internetu. Nije se ponašao sumnjivo dok je bio zaposlen – saopštili su iz agencije.

Nemački zvaničnici pojačali su nadzor zbog mogućih islamističkih grupa i pojedinaca nakon dva napada Islamske države u julu.

Kako je BfV navela, u Nemačkoj deluje oko 40.000 islamista, uključujući 9.200 ultra konzervativnih islamista poznatih i kao Salafisti.

Direktor te agencije je ranije izjavio da je Nemačka meta islamskog terorizma i da mora da shvati da će Islamska država i druge terorističke organizacije nastaviti da napadaju Nemačku ukoliko im se ukaže prilika.

Tanjug
Foto: Twitter/M LeMont

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter