Izvor:
04.12.2016 u 15:39
0

ISPUNIO MU POSLEDNJU ŽELJU: RAUL održao obećanje koje je dao FIDELU KASTRU!

Kubanski predsednik Raul Kastro najavio je sinoć da će Kuba zabraniti da se podižu spomenici i ulice nazivaju po njegovom preminulom bratu i simbolu revolucije Fidelu Kastru, u skladu sa njegovom željom da se izbegne kult ličnosti.

Ovo saopštenje objavljeno je u subotu uveče posle sedmice nacionalne žalosti zbog smrti Fidela Kastra, a uoči današnjeg polaganja urne s njegovim pepelom u Santijagu de Kubi, prenosi AP.

– Revolucionarni vođa odbacivao je bilo kakav oblik kulta ličnosti, a u tome je ostao odlučan i u poslednjim satima života, insistirajući da se nakon njegove smrti njegovo ime nikada ne upotrebi za nazive institucija, ulica, parkova i drugih javnih mesta, i da mu nikada ne budu podignute biste, statue niti drugi oblici počasti – rekao je Raul Kastro u obraćanju velikom broju ljudi okupljenih u Santijagu.

On je dodao da će kubanski parlament na narednom zasedanju glasati o zakonu kojim će biti ispunjene želje njegovog brata, koji je preminuo prošle nedelje u 90. godini.

Urna s Fidelovim pepelom stigla je juče u Santjago de Kubu, gde će danas biti položena u zemlju pored mauzoleja borca za kubansku nezavisnost Hosea Martija, posle devetodnevne žalosti.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter