Izvor:
26.04.2016 u 14:31
0

LIBIJA: Ponovo OTET državljanin SRBIJE

Državljanin Srbije Miroslav Tomić (36) otet je u subotu, 23. aprila, u Libiji, pišu danas Večerenje novosti.

Ta informacija potvrđena je dnevnom listu Novosti iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U Ministarstvu je rečeno da su u stalnom kontaktu sa libijskim vlastima, sa kojima čine sve da se ta situacija što pre razreši i naš državljanin što pre nađe na slobodi, prenose Novosti.

List navodi da je Tomić, koji radi na naftnim poljima udaljenim 1.200 kilometara od Tripolija, otet prilikom obilaska naftne bušotine "Mesina oilfild", koja je u vlasništvu kompanije "Arabian gold oliv kompani".

Zbog činjenice da se bušotina ne nalazi u zoni sukoba pretpostavlja se da su otmicu izvršile lokalne kriminalne grupe, najverovatnije kako bi tražili otkup.

Potraga je započela odmah po prijavi nestanka.

Tomić živi u Libiji poslednjih 20 godina i zaposlen je u nemačkoj kompaniji "Ferostal", koja se bavi održavanjem naftnih cevi i postrojenja, a u ekipi je jedini Srbin.

Novosti navode da je Tomić, čija porodica živi u selu Brasina kod Malog Zvornika, do pre tri nedelje bio u Srbiji i da je planirao da se vrati u julu kako bi sa suprugom i dvojicom maloletnih sinova otišao na zajednički odmor.

Poslednji se sa njim, dan pre otmice, čuo prijatelj koji takođe živi i radi u Libiji, navode Novosti.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter