Izvor:
12.12.2016 u 14:22
0

Velika akcija TURSKE POLICIJE: Uhapšeno 118 osoba povezanih sa PKK!

Turska policija uhapsila je 118 osoba iz prokurdske Demokratske narodne partije (HDP), povezanim sa militantnom kurdskom grupom, koja je preuzela odgovornost za napad u Istanbulu u kome je ubijeno 38 ljudi, saopštila je danas državna novinska agencija Anadolija.

Policija je uhapsila te osobe nakon što je militantna kurdska grupa "Jastebovi slobode Kurdista" (TAK), koja se otcepila od Radničke partije Kurdistana (PKK) juče preuzela odgovornost za eksplozije u Istanbulu, prenosi Rojters.

Nakon što je ta grupa preuzela odgovornost, turski borbeni avioni bombardovali su uporišta PKK u severnom Iraku. Anadolija prenosi i da je u Adani u Turskoj, policija uhapsila 25 HDP pripadnika, u Istanbulu još 20, dok je vođa te partije uhapšen u Ankari sa još 16 osoba iz te partije.

U dve eksplozije koja se dogodila preksinoć ispred stadiona u Istanbulu stradalo je 38 osoba, od čega su 30 bili policajci, dok je još 155 povređeno.

Tanjug
Foto: Twitter/gulsenpeksoy

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter