Izvor:
26.04.2016 u 15:07
0

PUTIN: Černobiljska katastrofa mogla je imati neuporedivo gore posledice

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram učesnicima u saniranju posledica nesreće na Černobiljskoj nuklearnoj elektrani. Telegram se nalazi na zvaničnom sajtu Kremlja.

U telegramu je Putin ocenio da je Černobilj bio ozbiljna lekcija sa celokupno čovečanstvo i da sve do danas utiče na prirodu i zdravlje ljudi. U isto vreme, predsednik je naglasio da su posledice katastrofe mogle biti neuporedivo gore, da nije bilo neponovljive hrabrosti i požrtvovanosti vatrogasaca, vojnika, stručnjaka i medicinskih radnika, koji su žrtvovali svoj život radi spasavanja drugih.

– Mi sa punim pravom smatramo da su učesnici u saniranju posledica te strašne katastrofe bili pravi junaci i poklanjamo se senama poginulih. I, naravno, poklanjamo se veteranima koji nisu zaboravili na drugove koji su poginuli, podržavaju njihove porodice, aktivno se bave društvenom delatnošću u potrebnim okvirima – napisano je u telegramu ruskog predsednika.

Izvor: HappyTV.rs
Foto: putin.kremlin.ru Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter