Izvor:
14.12.2016 u 18:11
0

BiH plače za njima: Na sirijskom ratištu DESETINE BOSANKSKE DECE!

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da se na ratištu u Siriji trenutno nalazi 115 osoba i da u taj broj nije uračunato 57 dece koja su tamo otišla s porodicom.

Mektić je, pred Parlamentom BiH, rekao da je do sada na ratištu u Iraku i Siriji boravilo ili još uvek boravi 226 punoletnih državljana BiH.

"Trenutno se na sirijskom ratištu nalazi 115 državljana BiH. To su obaveštajni podaci kojima raspolažemo, za svakog pojedinca imamo ime i prezime. Od 115 osoba koje se nalaze na sirijsko-iračkom ratištu 65 je muških i 56 ženskih osoba, državljana BiH", kazao je Mektić.

On je dodao da je poginulo 65 državljana BiH, a da se vratilo 46.

"U ovaj broj nisu uračunata deca jer je jedan broj ovih osoba otišao s porodicom. Ukupno se prema našim obaveštajnim podacima nalazi 57 maloletne đece, državljana BiH", naveo je Mektić. Od ukupno 46 povratnika sa ratišta, protiv 20 su donesene presude u prvostepenom ili su pravosnažne, a protiv 26 osoba je u toku određena vrsta postupka, dodao je on.

Tanjug
Foto:Twitter/cnn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter