Izvor:
01.01.2017 u 17:43
0

Putin izjavio saučešće Erdoganu: Teško je zamisliti ciničniji zločin od ubijanja nevinih ljudi!

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je danas predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu telegram saučešća, osuđujući napad tokom proslave Nove godine u noćnom klubu "Reina" u Istanbulu u kojem je napadač ubio 39 i ranio 70 ljudi, saopštila je Pres služba Kremlja.

Teško je zamisliti ciničniji zločin od ubijanja nevinih ljudi tokom novogodišenje proslave. Ali, teroristi nemaju moralne vrednosti. Naša zajednička dužnost je borba protiv agresije terorista – naveo je Putin u poruci Erdoganu, prenosi AP.

Erdogan je povodom ovog napada prethodno danas poručio da će se Turska boriti do kraja protiv svih oblika napada koje izvode terorističke grupe i oni koji ih podržavaju.

Kao nacija, borićemo se do kraja i to ne samo protiv oružanih napada terorističkih grupa i snaga koje stoje iza njih, već i protiv ekonomskih, političkih i društvenih napada – naveo je Erdogan u saopštenju, prenosi Rojters.

Predsednik Turske je ocenio da se ovakvim "odvratnim napadima čiji su cilj civili, pokušava stvaranje haosa i destabilizacija zemlje".

Kao nacija ćemo ostati hladne glave, stati bliže jedni uz druge i nikada nećemo popustiti pred takvim prljavim igrama – poručio je Erdogan.

Klub "Reina", gde je izvršen napad, nalazi se u četvrti Ortakoj, u distriktu Bešiktaš, javile su turske TV stanice i prikazale snimke na kojima se oko kluba vide policijske snage i ambulantna vozila.

U trenutku napada, po različitim procenama, tu se nalazilo se između 500 i 700 ljudi. Neki su se, kada je otvorena vatra, u panici bacili u vode Bosfora.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter