Izvor:
03.01.2017 u 04:37
0

Otkriveno LICE NAPADAČA: Turska policija objavila fotografiju osumljičenog za masakr u Istanbulu!

Turska policija objavila je zvanične fotografije napadača iz noćnog kluba u Istanbulu koji je ubio 39, a ranio više od 60 osoba, prenosi "Raša tudej".

Državna agencija Anadolija tvrdi da su slike uhvaćene zahvaljujući sigurnosnoj kameri, ali ne navodi lokaciju.

Za sada policija je privela osam osoba koje sumnjiči da su povezani sa masakrom, ali još traje potraga za napadačem.

Juče su takođe objavljene fotografije, koje su kasnije opovrgnute nakon date izjave, a mediji su preneli i snimak na kom je prikazan momenat napada, javlja "Raša tudej".

U toku policijska akcija

Turski mediji su objavili da je policija u Istanbulu pokrenula operaciju, u kojoj učestvuje i helikopter, a koja je vezana za napad izveden tokom dočeka Nove godine u noćnom klubu "Reina", gde je ubijeno 39 ljudi.

Televizijski kanal "Haber turk" je javio da je policija reagovala na dojavu i noćas pokrenula operaciju u kući koja se nalazi u istanbulskom kvartu Zejtinburnu, prenosi AP.

Privatna agencija Dogan je navela da u operaciji učestvuju specijalci potpomognuti helikopetrom.

"Hurijet" je ranije objavio da je su turske vlasti utvrdile da je napadač u tom delu grada ušao u taksi i odatle se odvezao u noćni klub "Reina".

Turske vlasti su blizu toga da potpuno identifikuju napadača koji je tokom novogodišnje noći ubio 39 ljudi u noćnom klubu u Istanbulu, izjavio je danas zamenik turskog premijera Numan Kurtulmuš.

– Informacije o otisku pristiju i izgledu teroriste su prikupljene. On će uskoro biti identifikovan – rekao je Kurtulmuš na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

On je rekao da je jasno da je intervencija Turske u Siriji "iznervirala terorističke grupe i one koji stoje iza njih" i dodao da će Turska pojačati svoje vojne operacije u Siriji.

– Ovo je bila poruka za naše prekogranične operacije iznad štita Eufrata. Nastavićemo sa našim operacijama i našom odlučhnošću – rekao je on, prenosi AFP.

U napadu na noćni klub u Istanbulu u novogodišnjoj noći poginulo je 39 osoba, a za napad je odgovornost preuzela Islamska država, koja je rekla da je to odgovor na intervenciju Turske u Siriji.

Izvor:Blic.rs
Foto:Twitter/New York Times World ; Haberturk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter