Izvor:
03.01.2017 u 14:44
0

SAD: Prva sednica novog saziva Kongresa, Trampov tim pod lupom!

Novi saziv američkog Kongresa, koji je pod kontrolom republikanaca, sastaje se danas, a Rojters navodi da bi Kongres mogao ubrzo da bude uvučen u sukobe oko izbora članova kabineta novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa.

Britanska agencija ocenjuje da se novi saziv Kongresa SAD sastaje željan da ukine velike delove zakona o zdravstvenoj zaštiti odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame i povuče regulative o zaštiti životne sredine i finansijskoj industriji.

Istaknuti funkcioneri Demokratske partije upozorili su na žestoku borbu oko Obaminog sistema zdravstvenog osiguranja, poznatog kao "Obamaker".

"Obamaker" je godinama bio na meti kritika republikanaca koji će sada, pošto kontrolišu oba kongresna doma, a uskoro i Belu kuću, moći da usvoje zakon kojim se stavlja van snage zakon o Obamakeru.

Senator Džon Mekejn upozorio je da će Reks Tilerson, kojeg je Tramp imenovao za novog državnog sekretara, morati da objasni svoje odnose sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Očekuje se da će demokrate snažno usprotiviti nominaciji republikanca Džefa Sešonsa za državnog tužioca, delimično zbog njegovog protivljenja imigraciji i ranijim izjavama koje, kako tvrde, pokazuju "rasnu neosetljivost".

Iako će Senat nedeljama raspravljati o ovim i drugim kontroverznim nominacijama, očekuje se da će Tramp dobiti odobrenje za većinu, ako ne za sve, ističu mediji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter