Izvor:
06.01.2017 u 04:23
0

SNEŽNA OLUJA izazvala haos: Nestali skijaši, putnici ZAROBLJENI u vozu, nema struje!

Nemačka je trenutno pogođena jednom od najjaćih snežnih oluja u poslednih deset godina. Hitne službe javljaju da rade u izuzetno teškim i nepodnošljivim uslovima. Olujno nevreme prouzrokovalo je poplave duž nemačke obale na Baltiku i izazvalo značajnu štetu na saobraćajnicama i šetnicama duž obale.

Jake snežne oluje prouzrokovale su desetine sudara na autoputevima na severu zemlje, a devet osoba je teško povređeno. Zaleđene ceste su takođe prouzrokovale duge zastoje i kašnjenja u prometu. Jedan mladić (20) je poginuo, a njegovi saputnici su teško povređeni kada je izgubio kontrolu nad vozilom na zaleđenom putu na zapadu Nemačke.

Jake snežne oluje i naleti vetra izazvali su haos širom centralne i istočne Europe. Došlo je do prekida saobraćaja i zabeleženi su slučajevi porušenih dalekovoda u nekoliko regija u Češkoj, Austriji i Poljskoj. U celoj Češkoj visina snežnog pokrivača iznosi pola metra, a sneg i dalje pada. Na snazi je narandžasti meteoalarm, a očekuju se i smetovi i jake mećave.

Na severnu Mađarske na snazi je žuti meteoalarm, a reka Tsza je potpuno pod ledom. U Poljskoj, žestoki vetrovi oborili su dalekovode, tako da je trenutno 16.000 domaćinstava bez električne energije.

Meteorolozi očekuju da će pasti još najmanje pola metra snega, pogotovo u planinskim područjima, i da će hladni vazduh s Arktika spustiti temperature i do -17 stepeni Celzijusa.Očekuje se da će ovakve vremenske prilike trajati do vikenda.

Sneg je zatrpao i Austriju. Nestala su dva skijaša iz Salzburga. Na severu Švedske u vozu je ostalo zarobljeno oko 100 putnika, a meštani su ih kako se ne bi smrzli prebacili u obližnju crkvu. Skandinavija je zabeležila vrlo visoke talase i rekordnu visinu plime. Temeprature su u nekim delovima Skandinavije bile i do minus 40 stupnja Celzijusaa.

Izvor: fokus.ba/24sata.hr
Foto: Kurir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter