Izvor:
09.01.2017 u 17:42
0

Ledeni talas okovao Evropu i Severnu Ameriku: Umrlo na desetine ljudi od HLADNOĆE!

U Poljskoj je zbog ledenog vremena umrlo još 10 osoba od juče, čime je povećan broj žrtava na najmanje 33 stradalih u Evropi, a snežne oluje zahvatile su i Kaliforniju, prenose agencije. U Poljskoj je minus 20 stepeni u nekim oblastima, a nedelja je bila najsmrtonosniji dan u toj zemlji ove zime.Od početka vikenda, u ledenom talasu koji je zahvatio Evropu poginulo je najmanje 33 osobe, uglavnom migranata i beskućnika, prenosi AFP.

Jake snežne oluje zahvatile su i Tursku, blokirajući Istanbul sa skoro 65 centimetara snega, a zatvorene su i mnoge škole u tom gradu.To je treći dan da je Istanbul blokiran, a zatvoren je i Bosfor zbog slabe vidljivosti.

Otkazane su stotine letova, više od 10.000 putnika koji nisu došli do Istanbula su smešteni u razne hotele, a otkazane su i sve ture trajektom. U snežnoj oluji koja je zahvatila SAD od Misisipija do Mejna stradale su četiri osobe, prenosi AP.

Kako javlja AP, iz severne Nevade je zbog snažne zimske oluje evakuisano stotine ljudi, a zbog poplava koje je oluja prouzrokovala blokirani su putevi u Severnoj Kaliforniji. Zbog poplava, danas su zatvorene i škole u oblasti Reno-Sparks gde je od subote proglašeno vanredno stanje, dok je snežna oluja u Severnoj Kaliforniji srušila drveće na kuće i vozila, a neko drveće je blokiralo i puteve.

Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter