Izvor:
09.01.2017 u 20:47
0

Zaharova: Ruski hakeri upali u mozak Baraka Obame!?

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je danas prokomentarisala izveštaj američkih obaveštajnih službi o "ruskim hakerima", navodeći da joj se čini da su oni "upali" u dve stvari, od kojih je jedna "mozak Baraka Obame".

"Izgleda mi da su ruski hakeri hakovali samo dve stvari u SAD – Obamin mozak i sam izveštaj o ruskim hakerima", objavila je Zaharova na svojoj Fejsbuk stranici, prenela je agencija Tas s.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da navodi da je Rusija probala da utiče na američke predsedničke izbore podsećaju na lov na veštice.

Peskov je na konferenciji za novinare rekao da je objavljeni izveštaj američkih obaveštajnih službi u kojem se navodi da se Rusija mešala u izbore – neprofesionalan i da ne sadrži nikakve dokaze.

"Svedoci smo ozbiljnog zamora od ovakvih optužbi. Ovo zaista podseća na lov na veštice", kazao je on.

U izveštaju o ruskom hakovanju tokom izbora u SAD, s kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, tvrdi se da je ruska vlada razvila "jasnu sklonost" prema Trampu.

U verziji izveštaja za javnost od 25 strana, navodi se da ruski napori utiču na predsedničke izbore 2016. godine i predstavljaju "najnoviji izraz dugogodišnje želje Moskve da podrije liberalni demokratski poredak predvođen SAD".

Tvrdi se da je cilj mešanja Moskve bio da se podrije poverenje javnosti u američki demokratski proces, omalovaži kandidatkinja Demokratske partije Hilari Klinton i "naudi" njenom izboru za predsednika SAD.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter