Izvor:
23.01.2017 u 01:16
0

Tela dece ugljenisana u požaru: Identifikacija nastradalih učenika biće duga i bolna! (video)

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da će biti potrebno mnogo vremena da se identifikuje 16 žrtava saobraćajne nesreće u Italiji u kojoj je autobus sa mađarskim srednjoškolcima udario u stub i zapalio se

"Proces identifikacije poginulih tek treba da počne i biće veoma dug i bolan", rekao je Sijarto.

U autobusu su bila 54 putnika i dva mađarska vozača, a do nesreće je došlo kada je vozilo udario u stub na izlazu sa autoputa u blizini Verone u noći između petka i subote. Većina putnika bili su srednjoškolci iz Budimpešte koji su se vraćali sa zimske ekskurzije u Francuskoj.

Sijarto je dodao da treba da budu identifikovane i dve odrasle osobe koje su u teškom stanju prebačene u bolnicu. Četvoro putnika sa teškim povredama ostalo je u bolnici, a prema Sijartovim rečima, jedna od neidentifikovanih osoba pretrpela je opekotine trećeg stepena, dok je druga zadobila ozbiljne povrede glave.

Sijarto je kazao da je autobus potpuno izgoreo i da uzrok nesreće tek treba da bude utvrđen. Mađarski konzul u Milanu Judit Timafi rekla je da je profesor fizičkog vaspitanja Đerđ Vig pomagao u izvlačenju učenika iz zapaljenog autobusa i da je u nesreći i sam izgubio dvoje dece.

Zvaničnici navode da će, osim dvoje najteže povređenih, svi putnici danas po podne biti vraćeni u Mađarsku, a u Veronu je otišlo i nekoliko mađarskih psihologa da pomognu preživelima i njihovim porodicama u prevazilaženju trauma nakon nesreće.

Vlasti u Budimpešti proglasile su ponedeljak za dan žalosti, a u školama širom zemlje biće održane komemoracije poginulima.

Kurir
Foto: Youtube/Printskrin
Video: Youtube/Pupia Crime, idiotuber

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter