Izvor:
26.04.2016 u 20:39
0

SUZE I OSEĆAJ PRAVDE: Tužilaštvo utvrdilo ko je kriv za TRAGEDIJU KOJA JE ZAUVEK PROMENILA FUDBALSKI SVET (VIDEO)

Britansko tužilaštvo utvrdilo je da je policijska greška uzrokovala tragediju na stadionu Hilsboro u Šefildu 1989. godine i smrt 96 navijača Liverpula uoči utakmice protiv Notingem Foresta.

Porota je utvrdila da je "policijska greška doprinela opasnoj situaciji i da navijači Liverpula svojim ponašanjem nisu izazvali nesreću, što znači da su nezakonito izgubili život i da je za to neko odgovoran".

Na ovaj način porodice žrtava konačno su dobile satisfakciju, pošto se dugo krila prava istina.

Naime, u izveštaju lorda Tejlora iz 1990. godine navodi se da je glavni uzrok tragedije loša policijska kontrola ulaska navijača na tribinu, ali je tadašnja vlast odlučila da nema dovoljno dokaza za pokretanje istrage protiv nadležnih iz policije.

Porodice žrtava u su se okupile ispred tužilaštva gde su čekale konačnu odluku. Kada su čuli vesti usledeo je ogroman aplauz, jedna žena je uzviknula: "Bog blagoslovio porotu".

Zatim su okupljeni počeli da se grle i plaču zbog odluke koju su čekali čitavih 27 godina.

Vodeći aktivisti pokreta za rešavanje ovog slučaja Margareta Aspinal i Trevor Hicks su viđeni kako se grle u suzama. Ms Aspinal, čiji je 18-godišnji sin Džejms je umro u nesreći je rekao: "Mislim da smo promenili deo istorije sada’’ .

Beri Devonsid, otac Kristofera koji je umro sa 18 godina je rekao: "Nikad nisam mislio, čak ni u najluđim snovima da ćemo dobiti ovu odluku".

Pogledajte:

HappyTv.rs
Foto: Twitter/BBC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter