Izvor:
07.02.2017 u 21:17
0

STJUARDESA HEROINA: Izvukla devojčicu iz kandži otmičara! (VIDEO)

Ovih dana je u medijima objavljena priča o trgovini ljudima koja ledi krv u žilama. Iako star nekoliko godina, ovaj događaj oživljava zastrašujuću spoznaju da se slične situacije svakodnevno odvijaju i da žrtve mogu biti ljudi koji pored vas prolaze na ulici ili, na primer, sede do vas u vozu.

Stjuardesa Šelija Fedrik odigrala je ulogu života spasivši 14-godišnju devojčicu na letu Alaska Airlinesa iz Sijetla u San Francisko, prenosi „The Sun“.

Za 49-godišnju stjuardesu bio je to sasvim uobičajen radni dan, ali s deset godina radnog iskustva iza sebe, Šelija je znala da prepozna sumnjive putnike. Zapuštena devojčica prljave kose sedela je u društvu starijeg muškarca koji je izgledom potpuno odudarao od stanja u kojem se nalazila 14-godišnjakinja.

Šeliji je to bilo sasvim dovoljno da joj privuče pažnju, a ni intuicija koju je imala nije bila zanemariva. Vodeći se time, u nekom trenutku je prišla paru i započela neobavezni razgovor koji joj je samo potvrdio da je nešto u odnosu saputnika i te kako pogrešno.

Muškarac je odmah zauzeo čudan odbrambeni stav, a devojčica je izbegavala bilo kakvu komunikaciju i kontakt očima. Iskusna stjuardesa je znala da mora nešto da preduzme i tiho mrmljajući, u trenutku nepažnje muškarca, uspela je da nagovori devojčicu da ode u toalet.

Tamo joj je na ogledalu ostavila papirić, a kad je nakon nje ušla u toalet, dočekala ju je zastrašujuća poruka: "Treba mi pomoć".

Stjuardesa je istog trenutka obavestila pilota o situaciji u avionu i u trenutku sletanja na aerodrom u San Francisku, policija je okružila avion. Tada je otkriveno da je devojčica žrtva trgovine ljudima i da joj je hrabra stjuardesa upravo spasila život.

Poslednjih godina, avionsko osoblje mnogih kompanija prolazi posebnu obuku koja može da im pomogne u prepoznavanju trgovine ljudima na međunarodnim i domaćim letovima.

Kurir stil
Foto: Youtube printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter