Izvor:
11.02.2017 u 03:49
0

PROROK IZ KREMLJA: Putin 2007. najavio šta će biti sa svetom! (VIDEO)

Pre 10 godina Vladimir Putin je nastupio u Minhenu na konferenciji o pitanjima bezbednosti. Taj govor ruskog predsednika mnogi analitičari su nazvali istorijskim i uporedili ga sa govorom Vinstona Čerčila u Fultonu, sa kojim je počeo Hladni rat.

Putin je postao prvi lider zemlje od raspada Sovjetskog Saveza koji je nedvosmisleno govorio o najvažnijim pitanjima svetske politike. On je žestoko kritikovao model jednopolarnog sveta, jasno je stavio do znanja da neće biti poslušnik gazdama u Vašingtonu, osudio je širenje NATO-a na Istok i rešavanje sukoba uz primenu sile.

Putin je u svom „proročkom govoru“ naveo da korišćenje snaga NATO-a mimo povelje Ujedinjenih nacija i raspirivanje sukoba na Bliskom istoku izazivaju novu trku u nuklearnom naoružavanju i upozorio je da takva dejstva mogu da dovedu do porasta ekstremizma i terorizma.

Mnogi smatraju da je njegova „Minhenska reč“ bila i vizionarska. On je ukazao na slabosti zapadnog političkog sistema i sistema zapadnih vrednosti.

Njegove izjave su izazvale burnu reakciju na Zapadu. Posle Minhena zapadni mediji su počeli da raspiruju antirusko raspoloženje, a Putina da satanizuju. Time je započeo informacioni rat, koji je u poslednjih nekoliko godina eskalirao i pretvorio se u rat neviđenih razmera.

SAD nisu čule reči Vladimira Putina, a Obamina administracija je u poslednjih nekoliko godina samo pogoršala situaciju, mešajući se u unutrašnja pitanja drugih zemalja širom sveta. „Dostignuća“ američke politike u poslednjoj deceniji su talas revolucija u Severnoj Africi, uništavanje državnosti u Libiji, invazija na Irak, državni prevrat i građanski rat u Ukrajini, sirijski rat i širenje terorizma sa Bliskog istoka po celom svetu.

Sputnjik
Foto:PrintScreen putin.kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter