Izvor:
17.05.2016 u 19:53
0

NAPAD DEMONSTRANATA: Polomljeni prozori i oštećen nameštaj u zgradi MINISTARSTVA PRAVDE!

Više desetina belgijskih sindikalista i zaposlenih u zatvorskim ustanovama, koji štrajkuju već tri nedelje zahtevajući kraj mera štednje i bolje uslove rada, upali su danas u zgradu Ministarstva pravde u Briselu i oštetili neke kancelarije, javljaju lokalni mediji.

Policija je intervenisala ispalivši suzavac, kako bi demonstrante isterala iz zgrade Ministarstva, prenela je agencija AP. Neredi su počeli tako što je više stotina ljudi blokiralo ulaz u zgradu Ministarstva, a zatim su neki razbili vrata i na silu ušli unutra, a potom oštetili nameštaj i polomili prozore.

Predstavnici belgijske vlade i sindikata pokušavaju da pokrenu pregovore o okončanju štrajka, koji su zapali u ćorsokak. Kako bi nadomestila manjak zatvorskih čuvara, belgijska vlada je rasporedila određeni broj vojnika da održavaju red u zatvorima u toj zemlji.

Tanjug
Foto: Twitter/Ian Geldard

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter