Izvor:
15.02.2017 u 18:31
0

KAKVA PLJUSKA BAKIRU: U Evropskom parlamentu grmelo – Bošnjaci su glavni problem EU! (VIDEO)

Evropski parlamentarci danas su razmatrali rezoluciju o BiH, čiji je predlagač Kristijan Dan Peda, izvestilac Evropskog parlamenta za BiH. U svom obraćanju izjavu je dao član Kluba zastupnika Evrope nacija i sloboda i francuske stranke Nacionalni front, Eduard Ferand. Naime, Ferand je izveštaj Dana Prede nazvao "naivnim" i optužio Bošnjake kao glavni problem za EU

Također, izneo je nekoliko viđenja poput onog da je imenovanje muslimanske manjine 1975. godine prouzrokovalo prve probleme u bivšoj Jugoslaviji.

– Gospodine Preda, vaš je izveštaj naivan i zapravo je učestvovanje u ubistvu evropske nacije. Kada je 1975. godine (Josip Broz) Tito prvi put uveo muslimansku manjinu to je izazvalo prve probleme. Naime, nikad takva manjina nije postojala i u ovom obliku je priznata kao jedna od narodnosti. Činjenica jeste da trenutno postoje dva entiteta nakon Dejtonskog sporazuma. Srbi su danas ti koji su najviše na udaru. Oni zapravo samo žele odbraniti svoju kulturu i politiku, a danas hrvatski i muslimanski delovi su ti koji želi ići u smeru pristupanja Evropskoj uniji kako bi ostvarili vlastite interese i ni zbog čega drugog- kazao je Ferand, koji je rekao:

– Mislim da je došlo vreme da RS u BiH bude u poziciji da brani svoj identitet i u tome je treba podržati – rekao je on i dodao: – U BiH danas postoji problem radikalnog islama i 'bošnjački entitet" je taj koji je djelovao u smeru razvoja tog radikalnog islama. To je ono što je prava opasnost za Evropsku uniju – zaključio je Ferand, preneo je N1.

Avaz
Foto: Twitter
Avaz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter