Izvor:
18.02.2017 u 18:09
0

Apokalipsa u Kaliforniji: OLUJA BRIŠE SVE PRED SOBOM, DVOJE POGINULO! (VIDEO)

Snažna oluja pogodila je južni i centralni deo Kailifornije, a zbog jake kiše praćene vetrom oboren je dalekovod koji je usmrtio dve osobe, dok je zbog nevremena obustavljeno stotine letova na aerodromima.

Više od 300 dolaznih i odlaznih letova odloženo je ili otkazano na međunarodnom aerodromu u Los Andjelesu.U pojedinim delovima grada iz predostožnosti je naređena evakuacija zbog potencijalnih klizišta.

Obilne kiše izazvale su bujice, jer su potoci i reke nadošle, a pojedini delovi auto-puteva zatvoreni su zbog poplava.

U naselju San Veli 10 automobila je bilo zarobljeno u vodi na putu, a spaseno je 15 osoba, saopštila je vatrogasna služba. Olujni vetar je u tom gradu kao i u Santa Barabri obarao drveće, prenela je agencija AP.

Procenjuje se da bi ova oluja mogla da bude najsnažnija koja je od januara 1995. godine pogodila južni deo Kalifornije.

Vlasti Južne Kalifornije su apelovale na građane da napuste oblasti severozapadno od Los Anđelesa kojima preti snažna oluja.

Na severu Kailifornije prethodno je evakuisano oko 188.000 ljudi, zbog prelivanja kanala na najvišoj brani u SAD koja je oslabljena usled obilnih padavina, međutim nivo vode na brani "Orovil" je opao, čime je smanjen rizik od njenog daljeg popuštanja.

.Vatrogasna služba Los Anđelesa je saopštila u petak da je u nekim delovima grada došlo do nestanka struje, kao i da je jedna osoba povređena.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter