Izvor:
25.02.2017 u 00:45
0

Da li se spremaju za novi rat? TRAMP NAJAVIO VELIKU MODERNIZACIJU AMERIČKE VOJSKE!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će zatražiti značajno povećanje budžeta za "jednu od najvećih modernizacija vojske u američkoj istoriji".

Tramp je u govoru na Konferenciji republikanskih aktivista (CPAC) rekao da ima planove za jačanje američke vojske koja je već najsnažnija borbena sila u svetu, i druge inicijative, ali nije izneo više detalja.

Kako je naveo, cilj mu je suštinsko unapređenje vojske u ofanzivnim i defanzivnim kapacitetima uz zahtev za značajno povećanje troškova koje će učiniti odbranu SAD "veću, bolju i jaču nego ikad".

"Nadajmo se da je nikad nećemo upotrebiti, ali niko ne treba da se petlja sa nama. Niko. Biće to jedna od najvećih vojnih modernizacija u američkoj istoriji", rekao je Tramp.

On je u intervjuu Rojtersu u četvrtak rekao da želi da ojača američki nuklearni arsenal kako bi obezbedio da SAD budu u tom smislu predvodnik, jer su, kako je naveo, zaostale po svojim kapacitetima u toj vrsti naoružanja.

Tramp se požalio i na rusko razmeštanje krstarećih raketa kao na kršenje sporazuma o kontroli naoružanja, dodajući da će to pitanje pokrenuti prilikom kada i ako se bude sreo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Na to je ranije danas reagovao predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev upozorivši da bi ta Trampova najava mogla da pokrene novu trku u naoružanju između Vašingtona i Moskve.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter