Izvor:
26.02.2017 u 14:17
0

Autopsija potvrdila: NERVNI GAS DOŠAO GLAVE UNOVOM POLUBRATU!

Rezultati autopsije potvrdili su da je nervni gas VX izazvao "veoma tešku paralizu" koja je usmrtila polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong Nama na aerodromu u Kuala Lumpuru, saopštio je malezijski ministar zdravlja.

Rezultati državne Službe za hemijske analize potvrdili su nalaze bolničke autopsije da je nervni gas izazvao tešku paralizu koja je izazvala smrt Kim Džong Nama u veoma kratkom vremenu, saopštio je ministar Subramanijam Sathasivam, preneo je AP.

Nešto ranije, policija je saopštila da će Malezija sutra proveriti da li na jednom od terminala na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru, gde je prošle nedelje ubijen Kim Džong Nam, polubrat severnokorejskog lidera ima toksičnih materija.

Stručne ekipe činiće forenzičari, vatrogasci u eksperti iz agencije za atomsku energiju nakon što su na telu ubijenog Nama pronađen otrov s brzim dejstvom, saopstila je malezijska policija, prenosi Rojters.

Polubrat severnokorejskog lidera Kim Džong-Una ubijen je pre nekoliko dana zabranjenim hemijskim nervnim agensom VX, dok se pripremao da se ukrca u avion za Makao gde je živeo u egzilu sa porodicom pod zaštitom Pekinga.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BBC Breaking News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter