Izvor:
28.02.2017 u 21:02
0

Ruska Izvestija tvrdi: AMERIKA SPREMA NUKLEARNI NAPAD NA EVROPU!

Na vojnim vežbama u februaru Pentagon je izradio scenario prerastanja lokalnih sukoba na evropskom tlu u globalni rat. Uslovni protivnik je neimenovana nuklearna sila protiv koje SAD koristi svoje strateške snage. U realnosti ovi uslovi odgovaraju samo jednoj zemlji.
http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/pentagon.jpg?m=1464400090
Vežbe koje je strateška komanda SAD sprovodila od 7. do 17. februara postale su najobimnije u poslednjih nekoliko godina. Pentagon je imao za cilj da razradi akcije svojih snaga i njihovu interakciju sa saveznicima u slučaju sukoba sa nuklearnom silom na evropskom ratištu.

List „Izvestija“ navodi da su u isto vreme održane druge vojne vežbe pod nazivom „Surovi izazov 17“. U njima su se, prema planu, Evropljani branili od spoljne agresije pomoću konvencionalnog oružja. Vojne vežbe „Globalna munja 17“ obrađivale su scenario u kojem konvencionalnim oružjem ne može da se zaustavi neprijatelj, pa SAD lansiraju nuklearno.

http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/Nuklearna%20raketa-01.jpg?m=1488290439
Istovremeno je američka vojska, zajedno sa kolegama iz Australije, Kanade, Danske i Velike Britanije upotrebljavala različite šeme mogućeg razvoja događaja: i primenu kontranuklearnog napada i razoružavanje agresora preventivnim nuklearnim napadom. Suština se nije menjala: sukob u Evropi prerastao je u globalni rat nuklearnih sila. I mada Pentagon ovog puta nije nagoveštavao koja država predstavlja uslovnog neprijatelja, jasno je da planu na evropskom bojnom polju odgovara samo jedna zemlja — Rusija.

http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/putincar.jpg?m=1474570564
Komanda američkih strateških snaga nije se zaustavila na kompjuterskim simulacijama i razmeni ideja. Da bi bilo jasnije, tokom vežbi su ispaljene četiri interkontinentalne balističke rakete „trident 2“ sa podmornica na Tihom okeanu i jedna kopnena raketa iz baze Vandenberg u Kaliforniji. Štaviše, istovremeno sa raketnim snagama trenirala je komanda za kosmičke operacije, koja je takođe deo strateške strukture. Oni su vežbali odbranu od napada na američke svemirske sisteme i savezničke sisteme.
http://images.happytv.tv/var/resizes/amerika-avioni-napadaju-600x375.jpg?m=1475915725
Bivši načelnik štaba strateških raketnih snaga Viktor Esin ne isključuje mogućnost da na taj način američka vojska pokušava da izvrši pritisak na novu administraciju na čelu sa Donaldom Trampom u cilju povećanja budžeta za odbranu. Ipak, lansiranje pet balističkih raketa predstavlja veliku vojnu vežbu, a scenario koji je upotrebio Pentagon ukazuje na to da se SAD ozbiljno pripremaju za hipotetički vojni sukob u Evropi sa korišćenjem nuklearnog oružja. Pritom, varijanta u kojoj SAD sebi dozvoljavaju ne samo odbrambeni udar već i preventivni, trebalo bi, u najmanju ruku, da posluži kao upozorenje onima koji nisu na listi najbližih prijatelja Vašingtona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter