Izvor:
01.03.2017 u 19:19
0

Tramp potpisuje novu uredbu: IRAK UKLONJEN SA LISTE ZABRANJENIH ZEMALJA!

Novom izvršnom uredbom, koju se očekuje da će američki predsednik Donald Tramp potpisati danas, Irak će biti uklonjen sa liste zemalja čijim se državljanima privremeno zabranjuje ulaz u SAD, objavile su agnecije, pozivajući se na četiri američka zvaničnika koji su želeli da ostanu anonimni.

Prema njihovim rečima, odluka je usledila nakon pritiska koji su izvršili Pentagon i Stejt department, navodi Rojters pozivajući se na američku agenciju.

Oni su pozvali Belu kuću da razmotri odluku o zabrani ulaska u SAD iračkim državljanima imajući u vidu ključnu ulogu te zemlje u borbi sa pripadnicima takozvane Islamske države.

Ministarstvo pravde SAD saopštilo je sredinom februara da će Tramp "u bliskoj budućnosti" zameniti novom uredbom svoju izvršnu uredbu o obustavi ulaska u SAD za državljane sedam pretežno muslimanskih zemalja.

Ministarstvo je navelo i da, s obzirom na predstojeću zamenu, američki Apelacioni sud za Deveti sudski okrug ne bi trebalo da ponovo razmatra raniju odluku kojom je suspendovana Trampova uredba doneta 27.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter