Izvor:
02.03.2017 u 04:43
0

SKANDAL U AUSTRIJSKOM ZATVORU: Zatvorenik preminuo jer mu na vreme nije ukazana pomoć!

Skandal zbog smrti jednog zatvorenika u Donjoj Austriji potresa ovu pokrajinu.

Da mu je na vreme ukazana pomoć sada bi bio živ – tvrdi Mirsad Musliu advokat porodice preminulog 55-godišnjaka.

Zatvorenik je imao bruh i imao je zakazanu operaciju, međutim termin operacije je otkazan.Čoveku se međutim zdravstveno stanje rapidno pogoršalo i on je ubrzo preminu zbog otkazivanja više organa.

Moja je tužba zasnovana na su za smrt mog klijenta krivi ili zatvorski lekar ili bolnica koja je otkazala operaciju – kaže advokat.Zatvorenik se šest meseci žalio na bolove u predelu stomaka, ali mu je zatvorski lekar samo davao lekove protiv bolova ili infuziju.

Tek pre dva meseca zatvorenik je odveden u bolnicu gde mu je konstatovan bruh, i zakazana operacija za 16. novembar. Međutim navodno zbog nedostatka vremena operacija je otkazana, a zatvorenik vraćen u zatvor, gde mu se ubrzo pogoršalo zdravstveno stanje zbog čega je ponovo 01. decembra prebačen u bolnicu. Smešten je na odeljenje intenzivne nege gde je nakon preminuo posle 4 dana.

Uzrok i krivac za njegovu iznenadnu smrt moraj biti pronađeni – kaže advokat porodice preminulog zatvorenika.

Glavni lekar bolnice u Donjoj Austriji, Margit Vinterlajtner izjavila je da je muškarac po dolasku u bolnicu bio dobrog zdravstvenog stanja i da nije spadao u grupu rizičnih pacijenata.

Muškarac je preminuo neposredno pre rutinske operacije, potpuno neočekivano i na iznenađenje svih – rekla je Vinterlajtnerova.

Bečki državni tužilac, Nina Busek je podigla tužbu zbog nesavesnog zbrinjavanja zatvorenika usled čega je došlo do smrti pacijenta. Za sada je još uvek nepoznato na čiji teret će pasti tužba što će pokazati dalja detaljna istraga.

Što se tiče zdravstvenog stanja preminulog zatvorenika kao i tretmana koji je imao u zatvoru, trenutno zbog istrage ne mogu da komentarišem – rekao je portparol zatvora major Herbert Pusterhofer i dodao:

Svi članovi zatvorskog kompleksa duboko žale zajedno sa porodicom – rekao je on.

Kurir
Foto: Twitter/romania_journal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter