Izvor:
20.05.2016 u 13:39
0

POTRAGA SE NASTAVLJA: Uzrok pada „Idžiptera“ i dalje nepoznat!

Opsežna potraga za avionom Idžiptera, koji je nestao sa radara tokom leta na liniji Pariz-Kairo, nastavljena je i danas, nakon što je i potpredsednik te aviokompanije potvrdio da ostaci pronađeni u Sredozemnom moru ipak ne pripadaju njihovom avionu sa leta 804.

Potpredsednik egipatske aviokompanije Ahmed Adel je za CNN rekao da je kompanija identifikovala delove i da oni ne pripadaju njihovom avionu.

Operacija potrage i spasavanja se dakle nastavlja– kazao je on.

Član Obaveštajnog komiteta američkog Kongresa Adam Šif izjavio je danas da postoje različiti izveštaji o upravljanju avionom "Idžiptera" u poslednjim minutima leta pre nego što se srušio na liniji Pariz-Kairo, te da se još ne može utvrditi da li je reč o terorizmu, kvaru ili nekom drugom uzroku pada letelice.

Analiziramo informacije koje smo sakupili kako bismo napravili kakvu-takvu sliku o onome što se dogodilo– rekao je za AP kongresmen Šif, demokratski predstavnik Kalifornije.

On je dodao da američke službe sarađuju sa francuskim u pokušaju da dođu do bilo kakve informacije koja bi mogla da eventualno baci svetlo na nekog od putnika.

Još ništa nemamo što bi moglo da potvrdi uzrok rušenja aviona– naglasio je američki kongresmen, dodavši da se, kako se čini, avion raspao u vazduhu, ali da se ne zna zašto se to dogodilo.

I portparol Bele kuće je rekao da isuviše rano da bi se mogao znati uzrok pada letelice i izrazio saučešće porodicama poginulih putnika i članova posade.

Avion "Idžiptera" sa 66 putnika i članova posade na liniji Pariz-Kairo je u sredu kasno uveče nestao sa radara, a egipatske vlasti smatraju da je veća verovatnoća da je avion oboren pomoću bombe nego da je reč o tehničkom kvaru.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter