Izvor:
05.03.2017 u 00:51
0

MOSKVA TRAMPU NE VERUJE: Rusi idu sami u obračun sa islamistima!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je izveštaje medija da bi Donald Tramp mogao da odloži pripremu sporazuma sa Rusijom u borbi protiv ID.

"Moskva ionako nastavlja borbu protiv Islamske države", rekao je Peskov novinarima na pitanje da li je Rusija spremna da sama nastavi borbu protiv ove terorističke organizacije.

Ranije je Tramp rekao svojim savetnicima da bi mogao privremeno da odloži potpisivanje sporazuma sa Rusijom o borbi protiv Islamske države.

Napominje se da je ova odluka vezana za pritisak na njegovu administraciju zbog optužbi o kontaktima sa Rusijom, kao i oštrijim stavom novog Trampovog savetnika prema Moskvi.

Na promenu spoljne politike moglo bi da utiče i to što nova lica u užem krugu američkog predsednika imaju čvršći stav prema Rusiji, piše agencija "Asošijeted pres“.

Konkretno, Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Herbert Makmaster je na sastanku sa članovima Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da su Rusija i Kina zemlje koje žele da preokrenu postojeći svetski poredak, izjavio je jedan od zvaničnika administracije koji je prisustvovao sastanku.

Sa svoje strane, diplomatski predstavnici zapadnih zemalja su u razgovorima sa Trampom istakli da sporazum sa Rusijom nosi velike rizike, naveo je diplomatski izvor.

Portparol predsednika SAD Šon Spajser je krajem februara izjavio da će američki predsednik Donald Tramp pokušati da se dogovori sa Rusijom o borbi protiv terorizma i ekonomiji. ž

Sputnjik
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter