Izvor:
07.03.2017 u 06:22
0

KIM DŽONG-UN ŠOKIRAO: Ovo je vežba za napad na baze SAD u Japanu!

Severnokorejska državna agencija KCNA je objavila da je poslednje lansiranje četiri balističke rakete bilo trenažna vežba za napad na američke baze u Japanu.

Rojters prenosi da je lider Severne Koreje Kim Džong-un nadgledao lansiranje koje je izvela vojna jedinica koja je dobila zaduženje da izvede napad na ove baze.

Severna Koreja je juče ispalila četiri balističke rakete, od kojih su tri pale u Japansko more, 300 kilometara od severozapadne obale Japana, saopštili su danas japanski i južnokorejski zvaničnici.

Kako su naveli vojni zvaničnici Južne Koreje, radi se o interkontinentalnim balističkim raketama (ICBM) koje mogu da lete čak do SAD, a prema njihovim navodima, rakete su letele u proseku 1.000 kilometara i dostigle su visinu od 260 kilometara, prenosi Rojters.

Rakete su lansirane iz Tongčang-ri regiona, blizu severne granice sa Kinom, saopštili su južnokorejski zvaničnici. Međutim, američki zvaničnici smatraju da nema indikacija da je Severna Koreja koristila ICBM rakete, ali da su ustanovili da nema opasnosti po SAD. Japanski premijer Šinzo Abe izrazio je da je negodovanje povodom nuklearnog naoružanja Severne Koreje.

Lansiranje raketa je jasno kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN. To je ekstremno opasan potez – rekao je Abe u parlamentu.

Južnokorejski predsednik Huang Kjo-an osudio je lansiranje raketa i dodao da je to direktan izazov za međunarodnu zajednicu, kao i da će Seul brzo razviti američki protivraketni odbrambeni sistem, uprkos protivljenju Kine.

Tanjug
Foto: flickr.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter