Izvor:
07.03.2017 u 09:13
0

NACIONALNA KATASTROFA U SOMALIJI: Za 48 sati od gladi preminulo 110 ljudi!

Hasan Ali Kaire, premijer Somalije, potvrdio je da je u poslednjih 48 sati u ovoj zemlji čak 110 osoba umrlo od gladi samo u regionu Baj, dok opasnost preti milionima ljudi.

Ovo je prvi izveštaj o umrlima od gladi otkako je u utorak Somalija proglasila nacionalnu katastrofu zbog suše koja preti milionima ljudi. Prema procenama UN, za oko pet miliona stanovnika ove zemlje potrebna je hitna pomoć u hrani.

U glavnom gradu Mogadišu humanitarne agencije su potpuno preplavljene hiljadama ljudi koji svakodnevno stižu u potrazi za hranom. Za oko 363.000 akutno izgladnele dece „potreban je hitan tretman i nutritivna podrška“, a zbog nedostatka čiste vode pretnja su i bolesti poput kolere.

Suša koja je pogodila Somaliju, Nigeriju, Južni Sudan i Jemen preti da izazove katastrofu, a UN procenjuju da je potrebna hitna pomoć od 4,4 milijarde dolara.

Kurir
Foto: Dnevnik.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter