Izvor:
13.03.2017 u 18:06
0

ŽIVI MRTVACI ŠETAJU BRITANSKIM ULICAMA : Droga „spajs“ napravila zombije od ljudi! (VIDEO)

Živi mrtvaci su hodali ulicama britanskog Mančestera proteklog vikenda. Kako prenosi Dejli mejl, za svojevrstan "ustanak zombija" odgovorna je droga spajs (začin).

Na fotografijama koje je snimio jedan vozač autobusa u Mančesteru vide se narkomani kako leže u nesvesti po trotoarima i među žardinjerama i kako potpuno izgubljeni lutaju besciljno ulicama poput zombija iz horor filmova.

Droga spajs, poznata i kao K2 i crna mamba, prvi put se pojavila još pre tri godine u SAD. U početku se proizvodila kao jeftina alternativa za marihuanu, ali pokazalo se da je veće zlo od heroina i kokaina zajedno. Glavni razlozi su što je mnogo jeftinija, zbog čega je lako dostupna, i što se od nje odmah postaje zavisan.

Nisam mogao da verujem kada sam video narkomane kako se za samo nekoliko trenutaka od uvlačenja dima pretvaraju u zombije. Bilo je kao u horor filmovima. Užasno – rekao je Karl (50), koji je načinio stravične fotografije.

Redovno korišćenje ove droge ostavlja trajne posledice. To su grčevi, gubitak daha, otkazivanje bubrega i srčani problemi. Od 2014, kad se droga pojavila, broj pacijenata koji su je koristili i potom završili u bolnici povećao se za trećinu.

Njeni uživaoci se prepoznaju po upalim obrazima i bledom licu s ranama. Proizvođači preko interneta kupuju materijal za njeno pravljenje i prskaju ga jakim sintetičkim hemikalijama koje imaju razorno psihoaktivno dejstvo. Vrlo je jaka i jedna doza ove droge ima isti učinak kao sto džointa.

Kurir
Foto: YouTube Printscreen/World News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter