Izvor:
14.03.2017 u 01:48
0

Erdogan sad udario na Nemačku: “ANGELA MERKEL PODRŽAVA TERORISTE!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas nemačku kancelarku Angelu Merkel da "podržava teroriste".

– Gospođo Merkel, zašto krijete teroriste u svojoj zemlji? Zašto ne radite ništa?" upitao je Erdogan u intervjuu za televiziju A-Haber nakon što je Nemačka, kao i Holandija, zabranila turskim ministrima da se obrate na mitinzima u okviru političke kampanje koju sporovodi Ankara van granica Turske.

Erdogan je optužio Berlin da ne reaguje na 4.500 dosijea koje je, kako tvrdi, poslala Ankara o osumnjičenim teroristima.

– Gospođo Merkel, vi podržavate teroriste – rekao je Erdogan, prenela je agencija AFP.

Turski predsednik tvrdi da Nemačka, koju Ankara već dugo optužuje da krije kurdske militante i osumnjičene za neuspeli pokušaj vojnog puča u Turskoj u julu prošle godine, "besomučno" podržava terorizam.

On je, istovremeno, kritikovao Merkel jer je javno podržala holandskog premijera Marka Rutea tokom diplomatske krize sa Holandijom, koju je izazvalo odbijanje Amsterdama da dopusti turskim ministrima da održe mitinge u toj zemlji uoči referenduma o povećanju Erdoganovih ovlašćenja, koji je zakazan za 16. april.

Nemački zvaničnici su, takođe, blokirali mitinge prošle nedelje, što je razbesnelo Ankaru.

Tanjug.rs
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter