Izvor:
15.03.2017 u 15:13
0

Dramatično upozorenje šefa ruske službe: SPREMA SE NAPAD NA PUTINA I RUSIJU! (VIDEO)

Strane obaveštajne službe pojačale su pokušaje da destabilizuju Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina.

To je poruka s jučerašnjeg sastanka Saveta za bezbednost Ruske Federacije u Astrakanu.

– Destruktivne aktivnosti stranih specijalnih službi, čiji je cilj destabilizacija Rusije i političke, ali i društvene situacije u zemlji, drastično su pojačane – poručio je Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta za bezbednost RF.

Petrušev nije rekao ko tačno stoji iza ovih planiranih napada i detalje plana za rušenje Putina, ali su tamošnji mediji ranije objavljivali da kontroverzni vladar iz senke Džordž Soroš ima razvijen plan za svrgavanje Putina sa vlasti.

Petrušev je podsetio da su ukrajinske vlasti već objavile da su organizovale sabotaže po Rusiji, a da slične napade tek treba očekivati.

– Situaciju karakteriše pojačan nivo terorističkih i ekstremističkih pretnji. Radikalni nacionalisti i religijske grupe predstavljaju veliku pretnju, kao i ekstremistički manifesti na internetu. Osim toga, moguće je da su se državljani Rusije koji su se borili na strani terorista u Siriji sada vratili u zemlju – poručio je Patrušev.

– Posebni napadi dešavaju se na informatičkom polju. Međutim, problem je što je znanje stručnjaka za bezbednost o informatici slabo. Od svih eksperata zaduženih za zaštitu poverljivih informacija, samo šest odsto njih je prošlo specijalizovanu obuku na polju informatičke bezbednosti – rekao je šef tajnih službi.

Patrušev je naglasio da su ruski agenti u 2016. godini sprečili dva teroristička napada, a dogodilo se 119 terorističkih i 110 ekstremističkih kriminalnih dela.

Američki stručnjak za sajber-bezbednost Džoel Harding tvrdi da su jučerašnje priče o sabotaži i subverziji laž i da je reč o „fabrikovanju neprijatelja koji ne postoji kako bi se napravila spoljna pretnja i time skrenula pažnja naroda s korupcije u zemlji“.

Kurir
Foto: Youtoube Printscreen/ HappyTv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter