Izvor:
15.03.2017 u 15:42
0

AMERIČKI NOSAČ STIGAO U JUŽNU KOREJU: Kim spreman da odgovori nemilosrdnim napadom!

Američki nosač aviona Karl Vinson priključio se velikim vojnim vežbama koje trenutno na prostoru Južne Koreje zajedno održavaju američka i južnokorejska vojska.

Dolazak američkog nosača nije prošao neopaženo od strane Pjongjanga koji je jutros uputio oštru poruku.

Severnokorejske vlasti upozorile su SAD da će se suočiti s "nemilosrdnim ultra-preciznim napadima sa zemlje, iz vazduha, sa mora i pod vodom", ukoliko povrede suverenitet ili dignitet njihove zemlje.

Oni su upozorili da su američki avioni, od dolaska "Karla Vinsona", američki avioni već izvodili nalete uz samu vazdušnu granicu, uvežbavajući ispostavljanje bombi i iznenadnih napada na kopnene ciljeve u priobalju.

Podsetimo, Severna Koreja strogo se protivi američko-južnokorejskim vežbama, koje se održavaju svake godine, ističući da su vežbe zapravo plan za invaziju na njihovu zemlju.

Tenzije su dodatno porasle na prostoru Korejskog poluostrva nakon što je SAD u Južnoj Koreji počeo postavljanje raketnog sistema THAAD.

Tom potezu protive se i Kina i Rusija.

Pravda, advance.hr
Foto: flickr.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter